Nieuws
Gemeente steunt nabestaandencafé niet

Wethouder Juliette Bouw (CDA) heeft een verzoek tot financiële steun aan het nabestaandencafé JijOntbreekt afgewezen. Dat heeft zij aan de oprichtster van het café, Barbara Bosman, schriftelijk laten weten.

Volgens de wethouder moet er financiële steun gevonden bij bestaande fondsen en dergelijke. De gemeente ziet op grond van het huidige beleid geen mogelijkheden om het initiatief structureel financieel te ondersteunen. Er zijn daarvoor ook geen middelen beschikbaar, aldus Bouw.

Bouw’s collega Jan-Willem Rouwendal (ChristenUnie-SGP) heeft een gesprek met mevrouw Bosman afgewezen gezien het standpunt van Bouw en het feit dat B&W een eenduidig beleid voeren. ‘Een gesprek met een andere wethouder over hetzelfde onderwerp zal niet direct aanleiding zijn voor een ander antwoord’, aldus Rouwendal.

Het café is er voor nabestaanden uit Leidschendam-Voorburg. Iedereen die iemand verloren heeft is welkom. Of dat nu de partner, (klein)kind, (groot)ouder, broer/zus of beste vriend(in) is maakt daarbij niet uit. Net zo min als leeftijd. Het volgende café wordt op 15 december gehouden in restaurant De Volle Maan Leidsenhage. Aanvang 15.30 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter