Nieuws
Miljoenen extra voor scholen

B&W trekken 3,6 miljoen euro extra uit voor de bouw van Veurs Voorburg aan de Rijnlandlaan in Voorburg en het Integraal kindcentrum (IKC) Heeswijk in Voorburg. Voor het Veurs is 2,5 miljoen meer nodig dan gedacht, voor het IKC 1,1 miljoen. Dat blijkt uit stukken die wethouder Juliette Bouw aan de gemeenteraad heeft gezonden.

Voor het Veurs was tot nu toe 8,7 miljoen vrijgemaakt. Het project kost echter veel meer door energieneutraal bouwen, gevelvoorzieningen, trillingvrij heien, de vloer van de gymzaal nu die op de eerste verdieping komt, stijging van bouwkosten en inflatie alsmede kapitaallasten.

Veurs Voorburg is een vmbo-school voor 400 leerlingen. De bouw moet eind 2020 starten en begin 2022 klaar zijn.

Bij IKC Heeswijk gaat het om een bundeling van de Pius X-basisschool in Voorburg, kinderopvang en een gymzaal. Het IKC is er voor kinderen tussen 0 en 13 jaar. Ook hier vallen de kosten hoger uit dan voorzien. Daarbij gelden dezelfde redenen als bij het Veurs. Het IKC moet in 2022 in gebruik genomen worden. De leerlingen van Pius X krijgen tijdens de bouw tijdelijk les in de Oranje Nassausstraat.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter