Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Als de weergoden meewerken kunnen de lokale voetbalclubs aan de vooravond van Sinterklaas op zoek naar een cadeau in de vorm van drie punten.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport reist naar Bergschenhoek om daar BVCB te ontmoeten. De thuisploeg staat twaalfde in de stand, twee plekken onder de bezoekers. Qua punten pakte Forum Sport er tot nu toe 11, BVCB 7. Vorig weekeinde gingen de mannen uit Bergschenhoek nog met 3-1 onderuit bij RVVH. Forum Sport pakte te nauwer nood een punt thuis tegen Voorschoten’97. Opvallend, BVCB pakte dit seizoen nog geen punt in thuisduels. Forum Sport daarentegen sprokkelde er vier op vreemde bodem. Vorig seizoen werd het onder de rook van Rotterdam 1-3 voor Forum Sport. Aftrap: 14.30 uur.

Zaterdag vierdeklasser SEV moet gaan proberen de kater van het thuisverlies tegen TAC’90 vorig weekeinde (2-4) weg te spoelen bij een bezoek aan HVV Laakkwartier. Het is een strijd van de nummers 9 (Laakkwartier) tegen 6. De thuisploeg verzamelde tot nu toe tien punten, zes minder dan SEV. Dat dat niet veel zegt blijkt uit de doelsaldi van beide ploegen waarbij Laakkwartier in het voordeel is: 28-22 tegen 23-22. Dit ondanks het feit dat de thuisploeg vorig weekeinde met 3-0 klop kreeg van stadsgenoot GDA. Opmerkelijk bij HVV Laakkwartier – SEV: de thuisploeg pakte in vier thuiswedstrijden vier punten, de bezoekers pakten er vier in vier uitwedstrijden. Vorig seizoen won SEV in Den Haag met 2-3. Aftrap: 14.30 uur.

RKAVV ontvangt op zondag in de hoofdklasse A Quick’20 uit Oldenzaal. Het is de tweede degradant uit de derde divisie die RKAVV ontmoet. Vorig weekeinde was het HBS. En daarvan werd met 3-0 verloren. Op de ranglijst zijn RKAVV (9e) en Quick’20 (10e) buren. Beiden hebben veertien punten uit elf ontmoetingen. Alleen is het doelsaldo van de mannen uit Leidschendam iets beter (+3 versus +2). De bezoekers brengen een 5-2 zege op VOC, vorig weekeinde, mee in hun rugzak. RKAVV verloor dit seizoen pas één keer op eigen veld (Hollandia 0-3). Quick’20 peurde tot nu toe drie punten uit vijf uitwedstrijden. Aftrap: 14.30 uur.

De VV Wilhelmus neemt het op sportpark Westvliet in de tweede klasse op tegen DOSR uit Roelofarendsveen. Het zijn de nummers 9 (de thuisploeg) en 11. De bezoekers speelden deze competitie al een wedstrijd meer dan de VV Wilhelmus, maar hebben wel twee punten minder vooral dankzij veel gelijke spelen. DOSR won deze competitie pas één duel, thuis tegen Altior. Dat is de ploeg waar de VV Wilhelmus vorig weekeinde met 2-1 van won. Toen speelde DOSR gelijk tegen het sterke HVV (1-1). DOSR verloor pas één uitwedstrijd dit seizoen; VV Wilhelmus won ook pas één keer op eigen veld (1-0 HMSH). Aftrap: 14.00 uur

Stompwijk’92 verloor vorig weekeinde nogal onnodig bij Kethel Spaland met 3-1. Nu krijgt men de koploper uit de derde klasse B, Full Speed (Delft) op bezoek. De bezoekers pakten 21 punten in negen ontmoetingen, doelsaldo 29-8. De thuisploeg staat op negen punten, doelsaldo 17-16. Stompwijk’92 is dit seizoen echter nog ongeslagen op eigen veld. Full Speed zet daar een ongeslagen status in uitwedstrijden tegenover. Plus imponerende doelcijfers: 14-4. Aftrap: 14.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter