Nieuws
Wethouders doen boeren beloften

Het groene landschap in het buitengebied van de gemeente moet groen blijven ondanks de verstedelijking. In dit zogenoemde buitengebied moeten ook de boerenbedrijven behouden blijven. Daar waar nodig moeten ze een beschermde status krijgen zodat ze behouden worden voor het nageslacht.

Dat hebben de wethouders Jan-Willem Rouwendal en Astrid van Eekelen gezegd bij de presentatie, gisteravond op het Raadhuis, van de eerste film over een boerenbedrijf in het buitengebied, gemaakt door inwoners van Stompwijk in het kader van ‘Boeren tussen Steden’. Wethouder Van Eekelen noemde de toekomst van het buitengebied ‘de grootste uitdaging’.

Er zijn negen films gemaakt over boerenbedrijven, elk ongeveer een kwartier lang. Het is de bedoeling dat ze in 2020 uitgezonden gaan worden bij regionale en/of lokale zenders. Volgens de makers is het de vraag hoe lang de boeren in het buitengebied het nog volhouden.

Patrick Luk, voorzitter van de Adviesraad Stompwijk, noemde niets doen geen optie. In een op te stellen gebiedsvisie moet worden vastgelegd wat de gemeente met het gebied wil. Daartoe worden de meningen gepeild van inwoners, ondernemers en landeigenaren. ,,Het gaat erom wat willen we, wat kunnen we? En daar hebben we de gemeente bij nodig’’, aldus Luk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter