Nieuws
A4 krijgt snelheidsverlaging

Automobilisten op de A4 tussen Leidschendam en Rijswijk krijgen te maken met een snelheidsverlaging om te voldoen aan de stikstofnormen. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen de Tweede Kamer bericht.

Begin 2020 wordt een besluit genomen over een aanpassing van het tracé van de A4 op dit stuk (meer banen). Daarbij wordt ook het spoorviaduct bij Leidschendam (RandstadRail/Metro) aangepast. Voor het hele project is 612 miljoen euro beschikbaar, 145 miljoen euro meer dan tot nu toe.

Komend voorjaar zullen de voorkeuren inzake de verbreding van de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de N14 bekend worden gemaakt. Vast staat al dat het aquaduct bij Roelofarendsveen in de richting Den Haag vernieuwd wordt om er een extra rijstrook in te leggen. Daarvoor is 80 miljoen euro beschikbaar, twee maal zo veel als eerder gereserveerd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter