Nieuws
Bouwplannen Stompwijk stokken

In Stompwijk kunnen op drie plekken 60 tot 70 woningen worden gebouwd voor jongeren en ouderen maar de ontwikkelaars staan vooralsnog niet te trappelen. Op 11 december vindt daarom beraad plaats tussen de gemeente, de Adviesraad Stompwijk, grondeigenaren en de ontwikkelaars in een poging te zaak vlot te trekken. In Stompwijk bestaat een grote behoefte aan nieuwe woningen. Er is al 25 jaar niets gebouwd. Ook nu zijn er nog steeds geen concrete plannen voor de 60 tot 70 woningen bij de gemeente ingediend. ,,Wij zijn onmachtig. Wij kunnen niemand dwingen. Hoogstens er naar vragen’’, aldus wethouder Jan-Willem Rouwendal. Wat er op de plek van het voormalige Dorpshuis gaat gebeuren is volstrekt onduidelijk. De grond is weliswaar eigendom van de gemeente, maar er ligt op verzoek van het bisdom Rotterdam een maatschappelijk culturele bestemming op. Dat gebeurde bij de overdracht van een voormalig klooster aan de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter