Nieuws
Katzurabomen geplant

Langs de Gruttolaan in Leidschendam zijn, zo meldt Stadsbeheer,  afgelopen week 32 nieuwe bomen geplant als vervanging voor de Esdoorns die hier vanwege veiligheid gekapt moesten worden. De Esdoorns zijn nu vervangen door Katzurabomen (Cercidiphyllum japonicum). Deze boom komt van oorsprong uit Japan en loopt in het voorjaar uit met een bronsrode kleur. In de herfst kleuren de bladeren van geel naar oranje-rood, waarbij de spitse karmijnrode knoppen heel mooi afsteken. Deze 32 katzurabomen zijn de eerste van zo’n 350 bomen die de gemeente komende winter gaat planten.

Een bijzondere eigenschap van de katzuraboom is dat hij geurt bij het uitlopen van het blad en als het blad is afgevallen. De zoete geur die wordt verspreid, heeft veel weg van vers gebakken koekjes. In Duitsland heet deze boom dan ook ‘Kuchenbaum’ Binnen onze gemeente staan deze bomen al langs de Rozenboomlaan in Voorburg en de Laurentiusweer in Leidschendam. Deze zijn hier respectievelijk in 2013 en 2005 geplant. Hier is te dus te zien hoe deze bomen er op oudere leeftijd uit gaan zien. (foto Stadsbeheer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter