Nieuws
Landgoed wordt park

Schakenbosch b.v., eigenaar van het gelijknamige landgoed in Leidschendam waarop 325 woningen moeten komen, is van plan het gebied om te vormen tot een park. De meeste van de te kappen 230 bomen verdwijnen in het middenstuk van het landgoed. De bestaande vijver bij de voormalige Ursulakliniek wordt gedempt.

In de plannen staan twee nieuwe vijvers: één aan de zuidkant van het landgoed evenwijdig aan de Frekeweg/Frekehof, en één aan de noordkant van het terrein nabij de voormalige tennisbaan bij het Zwarte Pad. Tussen de dwars door het landgoed lopende Frekeweg (klinkerpad) en de historische kliniekgebouwen zijn een aantal nieuwe sloten voorzien.

Schakenbosch b.v. wil de toegangsweg tot Schakenbosch vanaf de Veursestraathof rondom de oude bakstenen kliniekgebouwen gaan voorzien van een dubbele rij lindebomen. Het Zwarte Pad en de Frekeweg/Frekehof worden bomen lanen.

Al eerder was bekend dat de bebouwing start achter en naast de Hulp&Heilkerk. Op het voorterrein van gebouw Vlietzicht (dat wordt gesloopt en herbouwd) komen drie gebouwen. Verder is bebouwing voorzien bij de twee nieuw aan te leggen vijvers en aan de westkant van het terrein waar ook een nieuw fietspad komt tussen de Bouwlustweg en de Noortheylaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter