Nieuws
Versoepeling PFAS-norm helpt gemeente niet

Het besluit van het kabinet om een soepeler norm te gaan hanteren bij bodemvervuiling door PFAS (poly- en perfluoralkylstoffen) helpt de gemeente niet bij het weer aan de gang krijgen van de bouw. Dit omdat er in de bodem van Leidschendam-Voorburg geen PFAS zit, aldus wethouder Jan-Willem Rouwendal. Al eerder gaf de bestuurder aan dat lokale bouwprojecten ook niet lijden onder het besluit van de Raad van State dat de bouw niet mag leiden tot meer stikstofneerslag in natuurgebieden. Tot nu toe gold een norm van 0,1 microgram PFAS per kilo grond. Dat is nu 0,8 microgram geworden. De oude norm leidde ertoe dat er vrijwel geen grond meer verplaatst werd en bouwprojecten derhalve stokten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter