Nieuws
Zuid-Holland steunt 75 jaar vrijheid met ruim 6 ton

De provincie Zuid-Holland kent €600.000 subsidie toe aan 25 organisaties voor de viering van 75 jaar vrijheid. In 2019 en 2020 is het 75 jaar geleden dat een einde kwam aan de Duitse bezetting van Nederland. Dit wordt overal in het land, nationaal, in alle provincies en in de gemeenschappen gevierd.

De provincie Zuid-Holland heeft als motto: het herdenken, vieren en koesteren van 75 jaar vrijheid. Zuid-Holland stimuleert, ondersteunt en initieert daarom activiteiten om er een bijzonder feest van te maken. Daarvoor is subsidie beschikbaar gesteld, in totaal €600.000. De belangstelling voor deze subsidie was zo groot, dat uiteindelijk voor ruim €1,3 miljoen is aangevraagd. De 25 organisaties, die de subsidie krijgen, hebben verschillende achtergronden en doelstellingen. Zo is er geld beschikbaar voor toneel, graffitikunst, monumenten, educatieve programma’s en tentoonstellingen.

Op 5 mei 2020 is Zuid-Holland gastprovincie voor de start van de landelijke viering van Bevrijdingsdag. Er zijn diverse activiteiten, zoals een zoektocht naar de meest aansprekende foto’s uit de Tweede Wereldoorlog, een symposium over digitale vrijheid, een Vrijheid-express (in de vorm van een bus, die langs gemeenten gaat) en de uitgave van een verhalenboek. Daarnaast is er aandacht voor de bevrijding van Nederlands-Indië van de Japanse bezetting en het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties. (illustratie provincie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter