Mening
CDA en het groen

Op 30 november publiceerde Vlietnieuws een U zegt het maar over de strijd tussen politieke partijen met als inzet het halen van een groen voetje. Daarop reageerde CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks: ‘Uit de antwoorden (van B&W, red.) op de door het CDA gestelde vragen met betrekking tot de herplantingsplicht voor particuliere bomen d.d. 13 november blijkt dat dit zorgvuldig door de gemeente wordt bijgehouden. Daarvoor heeft de gemeente inmiddels complimenten ontvangen. Inhoudelijk is bovendien – voor locaties waar 10 of meer kapvergunningen zijn verstrekt – nagevraagd welke afspraken zijn gemaakt c.q. hoe groot de herplantingsplicht is. Uit de antwoorden blijkt dat er vanaf 2018 tot heden op deze locaties  ruim 1.700 bomen en struiken worden geplant, terwijl er op deze locaties 544 kapvergunningen zijn verstrekt’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter