Mening
U zegt het maar: Voorkom inbraak tijdens de feestdagen

Pakjesavond, de kerstdagen, oud en nieuw. Feestdagen die we graag met familie en vrienden doorbrengen. Inbrekers weten dat en maken daar handig gebruik van. Uit cijfers blijkt namelijk dat op deze dagen het aantal woninginbraken in sommige wijken meer dan verdubbelt! Een inbraak is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar laat inbrekers uw feestdagen niet bederven en neem maatregelen.

Zorg dat het lijkt of er iemand thuis is. Laat in en om het huis lampen branden. Zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan. Check voordat u weggaat of alle ramen en deuren dicht zijn en draai deze op slot. Ook als u maar even de straat opgaat om de buren gelukkig nieuwjaar te wensen of vuurwerk af te steken. Zorg ervoor dat een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

Natuurlijk let de politie tijdens Sinterklaas, de kerstdagen en oudejaarsnacht op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Daar kan de politie uw ogen en oren goed bij gebruiken.

Hoort of u ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden.

(Burgernet Leidschendam-Voorburg).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter