Nieuws
Voetbalweekeinde: Forum Sport zakt weg

RKAVV won dik; de VV Wilhelmus dankzij een goal in de laatste minuut. Stompwijk’92 ging, met een debutant van 16 jaar oud, onderuit tegen de koploper. Maar daar zat een luchtje aan. En Forum Sport verloor waardoor het degradatiespook nu op sportpark ‘t Loo rondwaard.

BVCB – Forum Sport 3 – 2

Forum Sport-trainer Dennis den Turk vond na de verliespartij van zijn mannen tegen BVCB in Bergschenhoek duidelijke woorden: ,,Ik heb geen strijd gezien van mijn ploeg. Twee ploegen die vechten tegen degradatie, maar er was er vandaag maar één, die besefte dat de belangen groot waren. En dat was BVCB. We verliezen hier dan ook verdiend. Als je niet wilt knokken, geen initiatief durft te nemen, dan roep je het onheil gewoon over jezelf af. Degradatievoetbal. Ik vind het een vreselijk woord. Maar als je deze instelling blijft tonen, dan vrees ik met grote vreze. De situatie is zorgelijk.’’

Forum Sport keek na acht minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Een slordigheid in de defensie was de oorzaak dat Rob Rutten in stelling werd gebracht en doelman Justin van Look voor de eerste maal kansloos liet. Toch duurde het antwoord van Forum Sport welgeteld 48 seconden. Op aangeven van Marc du Chatenier kon Tom Bijen vanaf randje zestien hard uithalen (1-1). Maar daarna was het gebeurd met de dadendrang van de Voorburgers.

De tweede helft was zeven minuten oud toen de thuisploeg al ruim afstand van zijn tegenstander had genomen (3-1). Tweemaal was Jeremy Stork de gevierde man, al hing aan beide treffers een flink geurtje van buitenspel. Door de snelle achterstand was Forum Sport volledig van slag. De wissel Timo Ploemen voor Oalid Faik, met als gevolg dat Edoardo Saurwalt van linksachter naar de linksbuiten positie verkaste, zorgde snel voor een Voorburgse opleving.

En met resultaat. De opkomende Gijs Hebing bediende Saurwalt op maat, die niet verzaakte en de spanning weer even terugbracht (3-2). De hoop op meer bleek een ijdele. Zelfs toen BVCB’s laatste man, Mitchell Feijen, de doorgebroken Edoard Saurwalt na ruim een kwartier neerhaalde. Waar alles wat Forum Sport een ‘pingel’ claimde, stuurde scheidsrechter Belkaraouia eerst Feijen richting kleedkamer om vervolgens de bal net buiten het strafschopgebied te leggen.

Maar de Bergschenhoekers waren echter geenszins van plan om de zwaarbevochten voorsprong in het nog resterende half uur nog uit handen te geven en hielden met veel kunst- en vliegwerk de eigen zestien schoon. Zelfs toen twee minuten voor de officiële speeltijd Nick Walbeek na twee keer geel eveneens kon inrukken. Timo Ploemen was nog dichtbij de gelijkmaker, maar de paal bleek een sta-in-de-weg.

Overige uitslagen:

HVV Laakkwartier – SEV 2 – 2 (16e minuut 0-1 Jeremy Knegtmans, 82e 1-1, 88e 2-1, 95e 2-2 doelpuntenmaker onbekend)

RKAVV – Quick’20 4 – 1 (28e 1-0 Lovette Felicia, 58e 2-0 Jeremy van Lochem, 73e 3-0 Jeremy van Lochem, 80e 4-0 Remco Overdevest, 86e 4-1)

VV Wilhelmus – DOSR 1 – 0 (89e Mathijs Wartna)

Stompwijk’92 – Full Speed 1 – 2 (40e 1-0 Fernando Zabala, 55e Jesper van Leeuwen stopt penalty bezoekers, 64e 1-1, 79e 2-1 Nick Ammerlaan, afgekeurd wegens vermeend buitenspel, 87e 1-2. In de 75ste minuut vierde Kite Beuvink, 16 jaar, zijn debuut in het eerste van Stompwijk’92)