Nieuws
EHC met gewiekst spel langs Houten

Zonder slag of stoot ging het allemaal niet, maar met het ongelukkige gelijkspel van vorige week nog vers in het geheugen, pakte EHC uiteindelijk toch de volle winst tegen NHC uit Houten. De thuisploeg hield in de laatste fase nu wel het hoofd koel en sleepte met gewiekst spel de 31-27 overwinning binnen. EHC kruipt hiermee weer iets omhoog naar de vierde plaats in de eerste divisie.

EHC moest het stellen zonder vaste kracht Djimmy Nolet, die donderdagavond op de training op ongelukkige wijze een hoofdblessure opliep. Gelukkig kon de ploeg van André van den Bosch en Micha Vinkesteijn wel weer volledig beschikken over Pim Hessing. Hij wist het gemis van Djimmy Nolet vol overtuiging goed te maken met sterk spel en een fors aandeel van 9 doelpunten.

In de eerste helft van het thuisduel kwam EHC maar moeizaam op gang. Hoewel er mooie acties te zien waren en EHC-keeper Niels de Vrijer meteen al een hoofdrol pakte, bleef het stugge Houten zich kranig weren. Bij rust keek EHC zelfs tegen een achterstand van twee doelpunten aan (14-16).

Dat moest dus in tweede helft anders. En gelukkig gebeurde dat uiteindelijk ook, want na sterke fases van zowel NHC als EHC was het toch de thuisploeg die met gewiekst spel aan het langste eind mocht trekken. Bart Vinkesteijn, Jury van Vliet en Wessel de Rijk speelden sterk en keeper Niels de Vrijer tekende op cruciale momenten voor enkele belangrijke saves. Het publiek werd in de laatste tien minuten echt getrakteerd op aantrekkelijk handbal met als hoogtepunt de slimme, zo niet geniale, assist van Xaveer Obbens op cirkelspeler Jury van Vliet. EHC trok dus toch nog overtuigend de partij naar zich toe. Eindstand 31-27 in het voordeel van de thuisploeg.

De doelpunten van zaterdag kwamen op naam van Pim Hessing (9), Bart Vinkesteijn (6), Jury van Vliet (6), Wessel de Rijk (3), Xaveer Obbens (3), Lennart Oorburg (2), Youri Verschut (1), Tim Lammers (1). )Tekst: Anita de Jager, foto: Nicole Scheffers. Op de foto : EHC-speler Robert uit de D3 (vooraan, tweede van links) was zaterdagavond Kanjer van de Week en zag ‘zijn ploeg’ de winst naar zich toe trekken. )

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter