Nieuws
Akkoord over opdracht kwartiermaker theaters

Kwartiermaker Bastiaan Vinkenburg gaat werken aan het samenbrengen van Theater Ludens en het Veur Theater binnen één organisatie met twee podia: Voorburg en Leidschendam. Dit conform een besluit van de gemeenteraad.

Daarover zijn de besturen van de twee theaters en wethouder Astrid van Eekelen het eens geworden. De stelling van de wethouder dat de kwartiermaker zich in eerste instantie moest gaan bezighouden met de programmering in het seizoen 2020-2021, is van tafel.

De programmering was een thema van Veur Theater. Het bestuur daar gaf aan geen boekingen voor het seizoen 2020-2021 te kunnen en willen doen omdat men niet wist hoeveel subsidie er van de gemeente zou komen, noch wat er met de huur van het theater zou gaan gebeuren.

Veur Theater, dat nu geen subsidie krijgt, claimde 48.500 euro om te kunnen overleven. De huur van het theater (gemeentelijk eigendom) loopt op 1 juli 2020 af. De huur beloopt 40.000 euro per jaar. De wethouder zegde eerder toe zich over het huurcontract te gaan buigen.

De gemeenteraad bepaalde eerder dat er voor de nieuwe theaterorganisatie met twee podia 300.000 euro subsidie per jaar beschikbaar is. Daar is achter de schermen ook al een verdeling voor gemaakt: 280.000 euro voor Theater Ludens, de rest voor Veur Theater.

De wethouder berichtte de gemeenteraad eind vorige week nog dat de vestiging van de bibliotheek in Leidschendam in het Veur Theater gaat komen nu het Fluitpolderplein sluit. Over het intrekken in het theater zou nog wel gesproken moeten worden met het bestuur van Veur.

Theater Ludens en Bibliotheek aan de Vliet hebben al een deal over de vestiging van de bibliotheek in het Veur Theater. Dit ervan uitgaande dat het Veur Theater in de ene theaterorganisatie op gaat. Apart beraad met de top van het Veur Theater is in die opzet niet voorzien en feitelijk overbodig. De deal is ook bij de wethouder bekend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter