Nieuws
Fietsroute langs nieuwe N14 probleem

B&W willen begin komend jaar een besluit nemen over een nieuwe fietsroute langs de N14. Dit met het oog op de werken aan die weg waarbij de kruisende wegen ondergronds komen te liggen. Die werken moeten in 2023 starten. B&W willen dan met de fietsroute ‘meeliften’.

Het bestaande fietspad (optie 1) vanaf de Veurselaan via Burgemeester Den Haan-Groenpark naar de Noordsingel zou niet meer gelijkvloers de Noordsingel kruisen (vanwege de nieuwe wegindeling bij de ondergrondse kruising van de N14) maar via een te bouwen brug.

Optie 2 is het fietspad te verleggen en het te laten lopen vanaf de Veurselaan via Burgemeester Nederbregtpark en een nieuwe brug over de kruising Prins Bernhardlaan-N14-Noordsingel naar het tunneldak aan de overkant. Deze optie is veel duurder en zal zorgen voor overlast bij de bewoners van Burgemeester Nederbregtpark.

In geval gekozen wordt voor optie 1 gaat het fietspad verder door Via Verdi naar de Heuvelweg. De bestaande oversteek naar de IJsvogellaan valt echter bij de werken aan de N14. Fietsers zouden derhalve de Heuvelweg moeten volgen tot aan de kruising met Weigelia en Sperwerlaan om daar over te steken.

Een andere mogelijkheid is bij de Heuvelweg (waar wel een voetgangersbrug over de weg komt) het bestaande fietspad over de N14 en brandweerkazerne te nemen om bij de kruising van Distelweide-Mgr. Van Steelaan-Klaverweide over te steken. Nadeel: de stijle hellingen.

Bij optie 2 zouden fietsers aan de overkant van de Prins Bernhardlaan-Noordsingel het bestaande fietspad kunnen volgen naar Via Verdi. Een andere mogelijkheid is recht door over het tunneldak richting het bestaande fietspad over de brandweerkazerne en N14 bij de Mgr. Van Steelaan-Heuvelweg. Dat zou echter leiden tot veel overlast voor bewoners van omliggende woningen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter