Activiteiten
Dudok Quartet Amsterdam in de Dorpskerk

Donderdag 12 december (aanvang 20.00 uur) laat het befaamde Dudok Quartet Amsterdam drie generaties componisten met elkaar in gesprek gaan: Joseph Haydn, Peter Vigh en Johannes Brahms, drie componisten die een band met Hongarije hebben.

Het Dudok Quartet Amsterdam bestaat uit Judith van Driel (viool), Marleen Wester (viool), Marie-Louise de Jong (altviool), David Faber (cello). Het Quartet is één van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Met openhartig en bezield spel delen ze de kern van de muziek met luisteraars over de hele wereld. Ze laten zien én horen dat de muziek niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die gehoord moet worden. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt.

Zelf zeggen de musici daarover: ‘Met onze muziek gaan we in dialoog met het publiek, in concertzalen, op scholen, op festivals, en ook online. We durven ons kwetsbaar op te stellen. Daarin ligt onze kracht. We laten ons eigen hart spreken en zo dringen we door tot de essentie van de muziek’. Het Dudok Quartet Amsterdam is een vaste gast in zowel het Concertgebouw als het Muziekgebouw in Amsterdam en heeft op podia in heel Europa opgetreden.

Programma:
•    Joseph Haydn: strijkkwartet opus 20 nr. 2 in C groot
•    Peter Vigh: Strijkkwartet nr.1 (geschreven voor het Dudok Quartet Amsterdam, wereldpremière op 9 november 2019 in Amsterdam)
•    Johannes Brahms: opus 51 nr. 1 in C klein

Kaartjes ad €18,50 (Ooievaarspas € 9,25) zijn verkrijgbaar via www.veurklassiek.nl en via www.veurtheater.nl Aan de zaal zijn alleen kaartjes verkrijgbaar tegen contante betaling. Meer informatie over Veur Klassiek, de concerten musici tot en met 23 april 2020 is te vinden op de website www.veurklassiek.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter