Nieuws
Geen budget voor kwartiermaker theaterfusie

De gemeenteraad is bij de besluitvorming over de toekomst van Theater Ludens (Voorburg) en Veur Theater (Leidschendam) vergeten een budget vast te stellen voor de kwartiermaker die beide theaters tot één organisatie met twee podia moet omvormen. Ook B&W hebben voor de diensten van de kwartiermaker geen budget vastgesteld.

De kwartiermaker, Bastiaan Vinkenburg, werkt bij bureau Berenschot. Alhoewel dat bureau niet bekend maakt wat men per uur voor diensten van medewerkers als Bastiaan Vinkenburg rekent, gaan deskundigen uit van 300 tot 500 euro per uur. De kwartiermaker heeft van de gemeenteraad een jaar gekregen om de bundeling van beide theaters tot stand te brengen.

Verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen gaf eerder aan binnen het cultuurbudget geen enkele ruimte meer te hebben. Dat wil zeggen dat Bastiaan Vinkenburg uit de pot inhuur externe experts bekostigd moet worden. Voor die pot is geen maximum bepaald. Desgevraagd laat een woordvoerster van B&W weten dat ‘de gemeente betaalt’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter