Nieuws
Sport en Welzijn verkreeg machtspositie

Sport en Welzijn heeft sinds 2013 een machtspositie binnen de gemeente veroverd. Kreeg men in dat jaar nog maar 18.930 euro subsidie, komend jaar is dat 1,78 miljoen euro. Dat hebben B&W Frank Rozenberg, fractieleider van GBLV in de gemeenteraad, laten weten in antwoorden op vragen.

In 2013 startte Sport en Welzijn met een Sport en cultuur inn, een Sportcafé en een activiteitenprogramma Brede School. In 2020 houdt men zich bezig met alle activiteiten in het zogenoemde sociaal domein: opgroeien en opvoeden; ruimte voor verschillen; basisvaardigheden en talentontwikkeling; zelfredzame inwoners; sociale cohesie; financieel zelfredzame inwoners.

Volgens B&W had Sport en Welzijn bij de start in 2013 de volgende hoofdtaken: werkgever van combinatiefunctionarissen (verbinding onderwijs, sport en cultuur); activiteiten brede school; jongerenwerk; project ‘Een fijne start’ in wijk De Heuvel (leefbaarheid van de buurt verbeteren).

De subsidie die Sport en Welzijn in 2020 krijgt is hoger dan het bedrag dat welzijnsorganisatie Woej van de gemeente ontvangt. Woej was jarenlang koploper in de subsidielijst. Komend jaar willen Sport en Welzijn en Woej starten met een hechtere samenwerking waarbij ook elkaars gebouwen gebruikt gaan worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter