Nieuws
Duikers van brandweer Haaglanden testen sonar

De brandweerduikers van Veiligheidsregio Haaglanden krijgen regelmatig te maken met waterongevallen waarbij een groot gebied afgezocht moet worden naar een (mogelijke) drenkeling. Doordat de locatie vaak onduidelijk is en duikers door troebel water heel secuur de bodem moeten afzoeken, kan het soms langer duren voordat iets gevonden wordt.

Daarom is onderzocht of sonar apparatuur in deze situaties kan bijdragen aan een betere zoekmethode. Dat blijkt van toegevoegde waarde. Daarom starten de duikers van Brandweer Haaglanden een pilot met een op afstand bestuurbare vaardrone. De Emily met een Humminbird sonar werd overhandigd door de Amerikaanse leverancier Hydronalix en de importeur Reddingsbrigade Nederland. De sonar is nu nog niet inzetbaar voor incidenten maar zal eerst getest worden door de duikers van Haaglanden. (foto Brandweer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter