Nieuws
GBLV verontrust over Haagse milieuzone

GBLV-gemeenteraadslid Monica Velú is verontrust over de effecten die het instellen van een Haagse milieuzone voor Leidschendam-Voorburg kan hebben. Zij baseert zich daarbij op een publicatie van Vlietnieuws waaruit bleek dat verkeer de Haagse milieuzone via Leidschendam-Voorburg gaat ontwijken. De gemeente Den Haag kondigde tegelijk overleg aan met de collega’s in Leidschendam-Voorburg en met inwoners van de gemeente.

‘Hoewel wij vanuit duurzaamheid en de verwachte verbetering van de luchtkwaliteit dit plan (de Haagse milieuzone, red.) toejuichen hebben wij de volgende vragen: Klopt het dat het college van B&W overleg heeft met de gemeente Den Haag over deze plannen? Wat is het tijdspad hierin? Wanneer wordt de mening van de inwoners gevraagd en langs welke weg? En wanneer wordt de gemeenteraad geïnformeerd?’, zo vraagt Velú B&W.

‘Hoe kan worden voorkomen dat Leidschendam-Voorburg als alternatief gebruikt gaat worden of dat verkeer wat niet meer welkom is in de gemeente Den Haag in onze gemeente parkeert om vervolgens met openbaar vervoer de gemeente Den Haag in te gaan? Maakt dit ook deel uit van eventuele gesprekken, omdat het huidige parkeerbeleid met betaald parkeren in de gemeente Den Haag al een wissel trekt op het aantal parkeergelegenheden in Leidschendam-Voorburg? Sluit de gemeente aan bij de milieuzone van de gemeente Den Haag met dezelfde eisen/uitgangspunten als de gemeente Den Haag?’ (foto Barrera)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter