Nieuws
Politie zet vrijwilliger Henk in het zonnetje

Komende zaterdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Dan bedankt politie Haaglanden de politievrijwilligers voor het vele werk dat ze verzetten. Henk is één van hen. ‘Wil jij bijdragen aan een veiliger samenleving en wil je Henk ook in het zonnetje zetten? Meld je dan aan voor de voorlichtingsavond op 9 december en word Henks collega’, aldus een oproep van de politie.

Vrijwilliger Henk Weijnen is de extra ogen en oren van agenten bij evenementen. ,,We krijgen veel waardering, zowel van mensen op straat als van onze collega’s. Doordat wij als vrijwilligers ondersteuning bieden, kunnen agenten weer andere dingen doen.” Henk is vooral een vraagbaak voor bezoekers bij evenementen. ,,Maar ik geef ook ongevraagd adviezen. Als ik bijvoorbeeld zie dat iemand zijn tas laat openstaan, maak ik hem erop attent dat er zakkenrollers actief zijn. Inmiddels heb ik wel een geoefend oog voor zakkenrollers. Ze lopen meestal rond in groepjes en duwen zogenaamd per ongeluk tegen mensen aan. Dan proberen ze hun slag te slaan. Meestal bedanken mensen me voor de waarschuwing.”

‘De politie-eenheid Den Haag zoekt vrijwilligers als Henk voor verschillende ondersteunende taken. Zo hebben we vrijwilligers nodig voor preventieadvies en voor vervoer van politiemensen die zelf niet mobiel zijn. Verder zoeken we nog enkele gastvrouwen en gastheren. De politie werkt graag met vrijwilligers omdat jij met jouw kennis en vaardigheden een waardevolle aanvulling aan het politiewerk kunt leveren. De politie biedt je een zinvolle en afwisselende tijdsbesteding’.

Geïnteresseerd? Bel 088 – 964 8900 of mail team.vrijwilligers.den.haag@politie.nl en maak een afspraak voor de  informatieavond op maandag 9 december, in politietrainingcentrum de Yp, Katschiplaan 10 in Den Haag. De avond begint om 19.30 uur. (foto politie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter