Nieuws
Wethouder liet wens tegengaan roken liggen

De gemeenteraad heeft op 13 november 2018 een motie aangenomen waarin werd gesteld dat de gemeente zich moest aansluiten bij de Alliantie Nederland Rookvrij. Meer dan een jaar later blijkt dat verantwoordelijk wethouder Juliette Bouw (CDA) nog aan het onderzoeken is wat de consequenties zijn van die aansluiting. Dit tot woede van D66-fractieleider Jacco van Maldegem. Hij heeft vragen over de zaak gesteld.

De Alliantie is een initiatief van de Hartstichting, KWF kankerbestrijding en het Longfonds met als doelstelling dat er niemand meer in Nederland (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Men wil het roken ontmoedigen en een rookvrije generatie realiseren. De motie in 2018 was van D66. Hij werd met 24 stemmen voor en negen tegen (VVD) aangenomen.

Van Maldegem wil nu weten wanneer de wethouder is gestart met haar activiteiten om gevolg te geven aan de motie. Ook vraagt hij op welk moment het onderzoek naar de consequenties van een aansluiting bij de Alliantie Rookvrij is gestart, of er ook contact is geweest met de Alliantie zelf of met andere partijen.

‘Wat is de reden dat wethouder Bouw bijna een jaar nadat de motie is aangenomen de gemeenteraad niets anders kan melden dan dat er intern onderzoek verricht wordt naar de consequenties van aansluiting bij de Alliantie Rookvrij? Op welke datum kan wethouder Bouw uitsluitsel geven over de gevolgen van aansluiting bij de Alliantie Rookvrij?’

Bij de Alliantie zijn 23 gemeenten aangesloten waaronder de vier grootste steden (dus ook Den Haag) en Zoetermeer. (foto: Gezondheid.be)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter