Nieuws
Eind 2020 keuze nieuw vervoer station Voorburg

De gemeente Den Haag wil eind 2020 kiezen met welke vorm van openbaar vervoer er een nieuwe verbinding wordt gemaakt tussen Den Haag CS, De Binckhorst en Station Voorburg. Die verbinding moet dan in 2030 zijn gerealiseerd. Daarna moet hij worden uitgebouwd naar de regio ten oosten van de Vliet.

Er zijn drie varianten voor de nieuwe hoogwaardige verbinding: tram (kosten 350 miljoen euro), lightrail (soort metro, kosten 450 miljoen euro) of Autonomous Rail Rapid Transit (ART). Dat is een kruising tussen bus en trein die niet over rails rijdt doch op rubberen banden. Het vervoermiddel volgt een lijn op de weg (kosten 270 miljoen euro).

Voor de uitbouw de regio in is de periode 2030-2040 gedacht. Qua kosten gaat het dan om minimaal 262 miljoen euro en maximaal 536 miljoen euro, afhankelijk van de te kiezen variant.

Al eerder was bekend dat er twee mogelijke routes zijn: via de Maanweg langs Opa’s veldje naar Station Voorburg, of via de Binckhorstlaan en de Prinses Mariannelaan. De eerstgenoemde variant zorgt voor de minste overlast bij omwonenden en is ook goedkoper.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter