Nieuws
Eppe Beimers neemt afscheid van Van Ravesteyn Fonds

Omdat zijn bestuurstermijn per 1 januari verstrijkt, neemt de heer Eppe Beimers afscheid van het Van Ravesteyn Fonds. Deze week werd hij bedankt voor zijn verdiensten, onder meer door wethouder Jan-Willem Rouwendal. Het Van Ravesteyn Fonds heeft tot nu toe ruim € 900.000 uitgekeerd. Het aantal aanvragen voor een donatie is opgelopen tot ongeveer 75 per jaar. Daarvan komt 2/3 deel voor rekening van cultureel-maatschappelijke organisaties en 1/3 deel voor individuele noden. Het bestuur bestaat uit vijf maatschappelijk betrokken vrijwilligers. Eppe Beimers zal als voorzitter van het Van Ravesteyn Fonds worden opgevolgd door Mieke Span.

Eppe Beimers stond aan de wieg van Het Van Ravesteyn Fonds. Hij was in 2003 wethouder financiën toen de gemeente bijna € 2,3 miljoen ontving uit een nalatenschap. Deze kwam van de heer Van Ravesteijn die tot in de jaren zestig de eigenaar was van de Jachtwerf Van Ravesteyn aan de Sluiskant. Eppe Beimers zorgde er als wethouder financiën voor dat er een stichting werd opgericht om het testament uit te voeren.

De heer Van Ravesteijn bestemde zijn geld voor de inwoners en maatschappelijke organisaties van Leidschendam (inclusief Stompwijk) die een steuntje in de rug konden gebruiken. Dat Leidschendam net een jaar eerder gefuseerd was met Voorburg was even lastig. Eppe Beimers raadpleegde enkele notarissen over de vraag of de inwoners van Voorburg er nu ook aanspraak op konden maken. Maar dat bleek niet het geval. De nalatenschap was echt alleen voor de inwoners van Leidschendam bestemd.

Na zijn wethouderschap in Leidschendam-Voorburg dat van 2002 tot 2010 duurde, werd Eppe Beimers in 2012 lid van het bestuur van het Van Ravesteyn Fonds. Vanaf 2012 is hij 7 jaar penningmeester geweest en het laatste jaar van zijn bestuursperiode voorzitter.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter