Nieuws
Koolmonoxide, herken de gevaren

De GGD waarschuwt voor de gevaren van koolmonoxide: ‘Het stookseizoen is volop aan de gang. De verwarming gaat aan en de ramen en deuren gaan minder vaak open. En daarmee is het belangrijk om extra alert te zijn op koolmonoxide bij geisers en (gas)kachels. Vaak hebben mensen gezondheidsklachten zonder te weten dat het door koolmonoxide kan komen. Een kleine hoeveelheid koolmonoxide kan al klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid veroorzaken. Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar: omdat u het niet ruikt of ziet, kunt u ook bewusteloos raken. In Nederland sterven per jaar nog ongeveer 10 mensen door koolmonoxide. Wat kunt u zelf doen? U kunt zelf de risico’s beperken: Zorg voor voldoende ventilatie in huis; Laat uw geiser, centrale verwarmingsinstallatie (CV) en schoorsteen jaarlijks controleren; Hang een koolmonoxidemelder op in huis’.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter