Nieuws
Gemeente stelt voorwaarde aan betaling

B&W hebben een voorwaarde gesteld aan de bijdrage van 3 miljoen euro aan bereikbaarheidsmaatregelen in en rond de Haagse Binckhorst. Het geld zal niet betaald worden als de velostrada tussen Delft en Leiden, via Leidschendam-Voorburg, uit de plannen wegvalt omdat er te weinig geld voor is. In 2023 moet de uitvoering van die Velostrada, waarvan delen al gerealiseerd zijn, starten.

Bij de maatregelen in en rond de Binckhorst gaat het om zogenoemde ‘no regret-maatregelen’: activiteiten die latere ontwikkelingen niet frustreren. Den Haag wil dat er rond 2040 25.000 woningen in de Binckhorst zijn gerealiseerd goed voor 44.000 mensen. Daarnaast moeten er in het gebied 35.000 arbeidsplaatsen tot stand komen.

De ‘no regret-maatregelen’ kosten tussen 2019 en 2023 137,7 miljoen euro. Dat betalen de rijksoverheid, gemeente Den Haag, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland en Leidschendam-Voorburg (de 3 miljoen euro). Bij de kosten van de maatregelen is nog geen rekening gehouden met btw. Daardoor kan de bijdrage van Leidschendam-Voorburg nog zo’n tien procent hoger uit gaan vallen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter