Nieuws
Gemeente lapt verkeersregels aan de laars

De gemeente staat het vracht- en bestelauto’s van Action en Jumbo toe te parkeren op een plek waar een parkeerverbod geldt. Dat verbod is zelfs met verkeersborden aangegeven. Ook het feit dat de auto’s een doorgaande weg – de Guido Gezellestraat – blokkeren noopt de gemeente niet tot actie.

Volgens een gemeenteambtenaar is het laden en lossen toegestaan ondanks een parkeerverbod. Uitspraken van rechters geven echter aan het bij parkeren gaat om langer stilstaan dan nodig is om ‘onmiddellijk’ iets te doen. ‘Onmiddellijk’ is gedefinieerd als hoogstens enkele minuten (minder dan vijf). De vrachtwagens staan er veelal meer dan een uur.

De gemeente heeft de Guido Gezellestraat zelf, na de bouw van een aantal woningen aan de Marcellus Emantslaan, van een éénrichting straat in een tweerichting straat veranderd. Later werd een deel afgesloten voor vrachtwagens nadat een truck zich in de gevel van een woning had geboord.

Waarom de gemeente het betrokken gebied niet officieel tot laad- en loszone bestempelt, is onduidelijk. Om de hoek, aan de Koningin Julianalaan, ligt wel een laad- en loszone maar die wordt niet meer gebruikt sinds de ombouw van Jumbo en de komst van Action.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter