Nieuws
Nieuwe problemen N14 dienen zich aan

Automobilisten die straks de Mall of the Netherlands gaan bezoeken en via de Noordsingel de N14 op rijden richting A4 dienen zich in te stellen op filevorming. Rijkswaterstaat heeft voor het links af slaan drie rijstroken opgenomen in het ontwerp van de nieuwe kruisingen in de N14. De tunnel onder de Vliet door heeft echter maar twee rijstroken. Het verkeer dient zich dus binnen enkele tientallen meters van drie naar twee rijstroken te persen.

Waarom Rijkswaterstaat voor deze ‘oplossing’ heeft gekozen is onduidelijk. Voor verkeer van de Mall dat via de Heuvelweg de N14 op rijdt richting A4 zijn twee rijstroken gereserveerd. Precies het aantal banen op de N14 en in de tunnels.

Uit het ontwerp van Rijkswaterstaat blijkt verder dat het BP-tankstation aan de Noordsingel daar weg moet. Het tankstation moet plaats maken voor de rails van tram 19. Die gaan aan de oostkant van de Noordsingel lopen, niet meer in het midden van de weg.

Zoals bekend gaan de N14 kruisende wegen Prins Bernhardlaan-Noordsingel en Mgr. Van Steelaan – Heuvelweg, in de toekomst onder de N14 door lopen. In de nieuwe tunnelbakken voor deze wegen is er voor elke rijrichting echter maar één rijstrook. Nu, bij de gelijkvloerse kruisingen, zijn dat er nog twee.

Komende vanaf de A4 komen er twee rijstroken voor rechts af slaan de Noordsingel op en één strook voor links af de Prins Bernhardlaan op. De Noordsingel richting N14 krijgt één rijstrook voor rechts af richting Wassenaar.

Rijdend vanuit Wassenaar zijn er twee rijstroken links af de Noordsingel op, één rechts af voor de Prins Bernhardlaan.

Bij de Heuvelweg krijgt de N14, komend van de A4, twee rijstroken rechts af en één links af naar de Mgr. Van Steelaan. Vanuit Wassenaar krijgt de N14 één rijstrook rechts af de Mgr. Van Steelaan op en één rijstrook linksaf de Heuvelweg op.

De Heuvelweg krijgt één rijstrook rechts af richting Wassenaar. De Mgr. Van Steelaan krijgt twee rijstroken rechtsaf de N14 op richting A4 en één links af richting Wassenaar.

De kruising Lavendel-Heuvelweg-IJsvogellaan wordt helemaal veranderd. Die krijgt twee diagonale rijbanen: één tussen Lavendel en Heuvelweg richting N14, en één tussen IJsvogellaan en Heuvelweg richting Leidschendam.

De werken zouden in 2023 moeten starten en gaan drie jaar duren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter