Nieuws
Politie zoekt eigenaren van deze fietsen

Politie Leidschendam-Voorburg meldt: ‘Vorig weekend kregen wij melding van de mogelijk diefstal van een fiets. Dit gebeurde bij de Mall of the Netherlands, het vernieuwde winkelcentrum Leidsenhage. De oplettende melder had gezien dat een paar jongens bij verschillende fietsen zaten te rommelen.

Collega’s in uniform en collega’s gekleed in burgerkleding gingen snel op de melding af. Gezien werd dat de jongens het winkelcentrum in liepen, waarna de beveiliging werd gewaarschuwd. Collega’s zagen vervolgens nabij het winkelcentrum een jongen wegfietsen. Te zien was dat de fiets ergens anders werd neergezet waarna de jongen vertrok. Collega’s die dit zagen hadden het vermoeden dat de fiets werd ‘koud’ gezet. Collega’s gekleed in burgerkleding besloten de zojuist geparkeerde fiets van een afstandje in de gaten te houden omdat de jongen mogelijk terug zou komen. Hun geduld werd beloond: korte tijd later kwamen drie jongens aangefietst, allen op een ‘eigen’ fiets. Eén van de jongens had een ‘loper’ bij zich. Na controle bleek dat de fietsen gestolen waren.

Resultaat: vijf gestolen fietsen die terug kunnen naar de eigenaren, en drie minderjarige verdachten aangehouden. De verdachten mogen zich binnenkort verantwoorden bij de rechter. Herkent u één van de fietsen als uw eigendom? Neem dan contact met ons op’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter