Nieuws
Voetbalweekeinde: RKAVV stoomt door

In de zondag hoofdklasse won RKAVV zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen. Forum Sport won ook weer eens terwijl de VV Wilhelmus binnen zeven minuten de winst weggaf.

Forum Sport – SV Nootdorp 1 – 0

De wedstrijd was niet van een hoog niveau maar de strijdlust aan beide kanten vergoedde veel. Forum sport was in de 1e helft de bovenliggende partij maar moest alert zijn op de gevaarlijke counters van Nootdorp. Het leek wel of het elftal van trainer Dick Boereboom erop uit was Forum Sport het idee te geven dat ze de betere ploeg waren, in slaap te sussen, om dan onverwachts en snel toe te slaan.

Zo ging het ook. Forum Sport had meer balbezit, creëerde kansen via Marc du Chatiner na een solo door de verdediging en een knappe omhaal van Edoardo Saurwalt, maar moest ook toezien dat Nootdorp een aantal keren gevaarlijk voor de, opnieuw betrouwbare, doelman Justin van Look kwam.

In de 37e minuut een prachtig schot van de hardwerkende Tom Bijen. De bal spatte op de kruising van lat en paal achter de Nootdorp-doelman.

Na rust een spelbeeld dat zo’n 30 minuten voortduurde. Beide ploegen spelend om te winnen. Kansen creërend maar ook alert zijn in verdedigend opzicht. De ploeg die het eerste zou scoren….. de bekende voetbalwet.

De wedstrijd liep naar het einde en beide ploegen leken tevreden met een gelijkspel en wilden zeker niet verliezen. Toch een beslissing, in de 89e minuut een splijtende voorzet van invaller Hugo van Diepenbeek die linkerspits Edoardo Saurwalt bereikte. Hij schoort keurig binnen. 1-0.

Na dat doelpunt gooide Nootdorp alles op de aanval. Spannende situaties voor het Forum Sport doel. Een wat onbezonnen actie van Mike Hollenberg kostte hem de rode kaart. Ook verdediger Jordy Pronk van Forum Sport moest zijn wilde acties om de spelers uit elkaar te halen bekopen met rood. Jammer voor de verder sportieve wedstrijd dat het zo moest eindigen.

Overige uitslagen:

SEV – KSD Marine 2 – 1 (40e 0-1, 48e 1-1 Justin Wühl, 54e 2-1 Robin Schoew)

SJC – RKAVV 0 – 3 (5e 0-1 Remco Overdevest, 16e 0-2 Lovette Felicia, 81e 0-3 Zaharia Amrani)

HVV Laakkwartier – VV Wilhelmus 3 – 1 (42e 0-1 Cedric Aké, 82e 1-1, 87e 2-1, 89e 3-1)

VV SEP – Stompwijk’92 0 – 0

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter