Nieuws
Burgemeester laat verstek gaan

Burgemeester Klaas Tigelaar is niet aanwezig bij het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom bij de Oude Kerk in Voorburg, aanstaande vrijdag om 17.00 uur. Dit ondanks de komst van de Tsjechische ambassadeur Kateřina Sequensová. Zij is er omdat de boom wordt aangeboden door Hranice, het Tsjechische stadje waarmee Leidschendam-Voorburg tot begin dit jaar een stedenband had. De burgemeester laat de beurt aan wethouder Astrid van Eekelen.

Het waren B&W die de stedenband met Hranice verbraken. Een stedenband was niet meer van deze tijd, zo oordeelde het stadsbestuur. Hranice schonk de gemeente desondanks een kerstboom. Om een schandaal te voorkomen betaalde de gemeente het transport van de boom naar hier toch: kosten 1500 euro. In Leidsenhage staat dit jaar een plastic boom. Vorig jaar stond daar een echte boom afkomstig uit de Poolse zusterstad Konstancin Jeziorna. Die werd toen ontstoken in het bijzijn van de Poolse ambassadeur in Nederland en een lid van B&W.

De ontsteking van de honderden lichtjes in de grote kerstboom bij de Oude Kerk wordt begeleid door de kerstliedjes van de kinderkoren van de Maartens- en Lusthofschool en de muziek van het Dickensorkest van muziekvereniging St. Caecilia. Er is glühwein en warme chocolademelk voor belangstellenden. Om 17.20 is er een gratis kerstconcert in de Oude Kerk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter