Nieuws
Nieuw plan voor Venestraat en omgeving

Het Sluisplein en de noordelijke Sluisbrug in Leidschendam moeten worden afgesloten voor autoverkeer. Daardoor wordt het Sluitplein veiliger en neemt de leefbaarheid toe. Het afsluiten van de noordelijke Sluisbrug is nodig om sluipverkeer uit de Venestraat en Leidsekade tegen te gaan.

Dit plan hebben B&W gisteravond gepresenteerd. De voornemens hebben te maken met de aanleg van een parkeerterrein achter de Venestraat. Op dat terrein komen 54 parkeerplaatsen voor bezoekers en omwonenden. Eerder werd gesproken over 70 parkeerplaatsen.

In de noordoost hoek van het parkeerterrein, bij De Tol, komt een flatgebouw van drie etages met twaalf appartementen. Voor de bewoners komen er 21 parkeerplaatsen onderin het gebouw. En geen 12 zoals in eerdere plannen stond.

Er komen twee toegangswegen naar de parkeerplaats: 1) via de Jagerstraat en het Toevluchtspad en 2) vanaf de Leidsekade. Deze laatste toegangsweg is alleen te gebruiken door omwonenden.

Om het verkeer via de Jagerstraat en het Toevluchtspad te laten rijden worden de rijrichtingen in de Venestraat aangepast. Vanuit de Jagerstraat kan men alleen nog rechtsaf de Venestraat in richting Nieuwstraat of linksaf richting Leidsekade. Nu is de Venestraat éénrichtingsverkeer vanaf de Leidsekade naar de Nieuwstraat.

De uitgang van de aan te leggen parkeerplaats komt aan De Tol. Om sluipverkeer van het Toevluchtspad via de parkeerplaats naar De Tol te stuiten komt er bij de parkeerplaats een wegblokkade zodat men altijd eerst het parkeerterrein op moet. Op de rotonde bij de Tol zal het zo wel drukker worden.

Het flatgebouw wordt neergezet door Waterland Real Estate. Dat bedrijf knapt ook de woningen Leidsekade 6 tot en met tien op. Zij krijgen een gerenoveerde gevel. De garagedeuren verdwijnen net als het winkelraam in nummer 6. Nummer 6 krijgt een nieuw puntdak. In nummer 10 komen twee appartementen.

Door het afsluiten van Sluiskant en het omkeren van de rijrichting in de Venestraat kunnen bewoners van de Jagerstraat, Venestraat tussen Jagerstraat en Leidsekade, Leidsekade en Oostvlietweg straks hun wijk alleen nog uit via De Star.

De gemeenteraad zou begin 2020 met de plannen moeten instemmen. Eind 2020 zou dan gestart worden met de uitvoering. De bouw van de flat en de renovatie van de panden aan de Leidsekade staan voor 2021 gepland. (foto MVA: kruising Jagerstraat, Venestraat, Toevluchtspad)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter