Nieuws
Vincent van Gogh deed ook hier inspiratie op

Het boek ‘De Haagse streken van Vincent van Gogh’ brengt een ode aan de zes jaar dat Van Gogh in Den Haag werkte en woonde. De lezer zwerft door de stad en haar omgeving, zoals Van Gogh dat 150 jaar geleden ook heeft gedaan. Nergens in zijn volwassen leven woonde en werkte hij langer dan in Den Haag (1869-1873 en 1881-1883).

Het verhaal is buitengewoon boeiend en nog vrijwel onbekend. Van Gogh is Den Haag en haar kunstenaars schatplichtig voor zijn artistieke en culturele ontwikkeling. Geen enkele kunstenaar geeft het schrijnende standsverschil, de industrialisatie en uitbreiding van de stad zo treffend weer. Inspiratie vond hij niet alleen in de stad, maar ook in Scheveningen en de landelijke omgeving van Rijswijk, Voorburg en Leidschendam. De lezer kan de catalogusnummers los lezen, maar kan ook wandelend, varend of op de fiets van locatie naar locatie reizen.

Te koop voor 29,50 euro via https://www.hofcultuur.nl Het boek is tevens in het Engels verkrijgbaar onder de titel ‘Van Gogh in The Hague’. Ophalen in het Buitenmuseum? Dat kan! Buitenmuseum – Dunne Bierkade 17 – 2512 BC – Den Haag – https://www.buitenmuseum.com  Levering vanaf aanstaande donderdag.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter