Nieuws
Experimenten met burgerparticipatie

De gemeente gaat experimenteren met burgerparticipatie. Zo moeten gemeentelijke taken aan burgers worden overgedragen, moet de burger betrokken worden bij het gemeentelijke beleid en moet er bijvoorbeeld op het terrein van de energie (weg van fossiele brandstoffen) samenwerking komen tussen gemeente en burgers. Dat heeft de gemeenteraad unaniem bepaald door het aannemen van een voorstel van D66-gemeenteraadslid Mahjoub Mathlouti. Ook bepaalde de gemeenteraad dat B&W verantwoordelijk zijn voor de burgerparticipatie. Een paar weken geleden hekelde de gemeenteraad het participatieproces. Het ging allemaal te langzaam en het was te weinig concreet. Aanleiding vormde een ‘startnotitie’ van burgemeester Klaas Tigelaar waaruit bleek dat er pas eind 2020 begonnen zou kunnen worden met burgerparticipatie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter