Nieuws
Samenscholingsverbod Damcentrum

Een samenscholingsverbod in het Damcentrum moet rellen van jongeren zoals die zich afgelopen zondagavond voordeden, gaan voorkomen. Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar in een vergadering van de gemeenteraad gezegd. In invoering ervan wordt nu op het Raadhuis ‘bezien’.

De burgemeester noemde de rellen ‘volstrekt onacceptabel’. Er zal volgens hem ‘hard’ tegen worden opgetreden. De politie was voorbereid op overlast door jongeren vrijdag- en zaterdagavond. De gebeurtenissen van zondag kwamen als een verrassing. Zondag ging het om meerdere groepen jongeren die duidelijk kwamen om te rellen.

De politie kent inmiddels de namen van zo’n 40 jongeren die aan de ongeregeldheden meededen. De helft daarvan komt van buiten de gemeente. Omdat via internet tot de rellen werd opgeroepen is daar gericht gezocht naar degenen die daar achter zaten. In dat kader zijn aanhoudingen verricht.

Naast het samenscholingsverbod worden gebiedsverboden voor bepaalde personen overwogen net als het gebod om thuis te blijven op bepaalde momenten zoals de jaarwisseling. Ook wordt bezien of camera’s kunnen helpen de situatie te verbeteren. Daarnaast worden de ouders van de betrokken jongeren benaderd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter