Nieuws
Winkelsluiting blijft onveranderd

Het verbod voor winkeliers om open te zijn op Eerste Kerstdag, Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag blijft gehandhaafd. Dat geldt ook voor het voorschrift om op 4 mei en Goede Vrijdag om 19.00 uur te sluiten.

Dat is de uitkomst van een debat in de gemeenteraad over een initiatiefvoorstel van D66 en GBLV om de Verordening Winkeltijden te wijzigen en opening altijd toe te staan. Voor waren alleen de drie oppositiepartijen.

Winkeliers die op genoemde dagen en tijden toch open willen moeten daar nu een vergunning voor vragen bij de gemeente. Die wordt gegeven tenzij opening leidt tot een verstoring van leefomgeving en/of openbare orde. Volgens wethouder Astrid van Eekelen werkt de regeling goed. Zo mogen op Eerste Kerstdag de AH in Leidschenhage (12-18 uur), de AH winkelcentrum Julianabaan Voorburg (10-18 uur) en de Hoogvliet aan de Mgr. Van Steelaan (10-18 uur) open zijn.

Overigens kon de wethouder niet duiden wat er onder een ‘verstoring van leefomgeving en/of openbare orde’ wordt verstaan en waarom daar op de ene dag wel en op de andere dag geen sprake van is. Zij kwam niet verder dan de stelling dat coalitiepartner ChristenUnie-SGP geen ruimere winkelopening wil. De coalitie is afhankelijk van de ene zetel van die partij in de gemeenteraad om te overleven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter