Nieuws
Gemeente gaat meer met het hart spreken

B&W zullen in brieven aan de gemeenteraad, antwoorden op vragen vanuit de gemeenteraad maar ook richting burgers een andere toon gaan aanslaan. Men zal voortaan meer met het hart spreken en minder feitelijk dan wel zakelijk. Dat heeft wethouder Juliette Bouw de gemeenteraad beloofd. Aanleiding vormde de wijze waarop de gemeente de moeder van een autistische zoon met zelfmoordneigingen in de kou liet staan toen zij om hulp vroeg. Zij hield daarover een emotionele voordracht bij een commissie uit de gemeenteraad. Door raadsleden aan de hand van haar optreden gestelde vragen werden echter zonder enige empathie beantwoord. Ook in een brief aan de gemeenteraad werd geen enkel medeleven getoond. Volgens Bouw was zij feitelijk gebleven in verband met de bescherming van de privacy van betrokkene. (foto Oosthout)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter