Nieuws
Basisschool Essesteijn startpunt Foute Kersttruiendag

Basisschool Essensteijn in Voorburg doet vandaag mee aan de Foute Kersttruiendag. Tussen 8 en 9 uur wordt op school een kerstmarkt gehouden. De kinderen – die een foute kersttruien dragen – zamelen geld in voor kinderen in nood. Vrijdag 13 december is het Save the Children’s Foute Kersttruiendag. Op deze dag komen in heel Nederland duizenden mensen in actie om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen in nood. Het is de vierde keer dat Save the Children deze actie organiseert. Landelijk doen er duizenden mensen mee en ook 650 scholen en 850 bedrijven.

Dit jaar zijn er maar liefst 650 scholen die meedoen en een heldendaad verrichten voor kinderen in nood in onder meer Somalië, Zuid-Soedan en voor Syrische kinderen in Libanon. De aftrap van de campagne vindt plaats op basisschool Essensteijn in Voorburg, waar voor schooltijd alle kinderen samenkomen in foute kersttrui, voor een kerstmarkt waar zelfgemaakte spullen worden verkocht. Ook zingen de kinderen bij een grote kerstboom, om zo aandacht te vragen voor leeftijdsgenoten in nood.

Op Save the Children’s Foute Kersttruiendag is het traditie geworden om in actie te komen voor kinderen in nood. Voor kinderen die opgroeien in een oorlogsgebied of in armoede is de kerstperiode namelijk niets om naar uit te kijken. Voor hen zijn de wintermaanden vaak bitterkoud, staat er geen maaltijd op tafel en sommigen zijn zelfs helemaal alleen. Met de opbrengst herenigt Save the Children kinderen die alleen zijn met hun familie. Ook worden donaties besteed aan maaltijden, warme kleding en onderdak in Libanon, Somalië en Zuid-Soedan.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter