Nieuws
Boscade aangeplant

De gemeente kent haar eerste Tiny Forest (klein bos): Boscade aan de Hendrik van Boeijenlaan in Voorburg. De aanplant van 600 bomen werd gisteren verzorgd door leerlingen van groep 5 uit de Cascadeschool, bijgestaan door hoveniers. Wethouder Nadine Stemerdink onthulde samen met Henk de Ligt (ASN Bank, financier van het project) het naambord: Boscade.

Tiny Forests zijn een project van IVN (Instituut voor natuureducatie). Er komen er dit plantseizoen 80 door heel Nederland. De Forests zijn bedoeld als ontmoetingsplaats maar ook voor kinderen om er te leren over de natuur. Daarnaast zijn ze bedoeld om biodiversiteit te bevorderen en te helpen tegen de klimaatproblemen. De gemeenteraad heeft B&W gevraagd Tiny Forests te realiseren binnen de gemeente.

Het Tiny Forest zal verzorgd gaan worden door leerlingen van de Cascade alsmede kinderen uit de opvang bij Vlietkinderen en DAK. De Boscade is wel kleiner uitgevallen dan de bedoeling was van IVN. Daar mikt men op bosjes ter grote van een tennisbaan. Ter plekke is de oude grond eerst weggegraven en is een laag van zo’n 50 centimeter bosgrond aangebracht voor een betere groei van de bomen en struiken. Er staan 30 verschillende soorten. De aanleg is verzorgd door Hoek Hoveniers uit Voorhout.

Voor de gelegenheid was zelfs de Franse t.v. aanwezig. In dat land kennen ze dit soort projecten niet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter