Activiteiten
Is dit de laatste kerstboom uit Hranice?

Donderdagmorgen was al vroeg een grote kraanwagen in de Herenstraat voor de Oude Kerk te Voorburg aanwezig. De traditionele kerstboom uit Hranice werd geplaatst. Dat ging vlotter dan verleden jaar. De reden is de boktor. De boom, die oorspronkelijk zou komen, was hoger, maar stond in een bos waar helaas de boktor aanwezig is. Uit een beschermde omgeving kwam daarom dit jaar de iets kleinere kerstboom. Tevens is het de vraag of dit de laatste kerstboom uit Hranice is. De burgemeester heeft immers de stedenband met deze zusterstad verbroken. Wel komt de ambassadeur van Tsjechië, mevrouw Katerina Sequensová, vandaag, vrijdag 13 december om 17:00 uur samen met de wethouder van cultuur Astrid van Eekelen de lichtjes te ontsteken. (foto Ot Douwes)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter