Nieuws
Niet te veel lood in bodem speelplekken

In de bodem bij scholen, kinderdagverblijven, kinderopvang en op openbare speelplaatsen zit niet te veel lood. Er hoeven dan ook geen maatregelen genomen te worden. Dat is uit bodemonderzoek gebleken. Het onderzoek vond plaats op last van de provincie. Dit heeft wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad alsmede de directies van de scholen, kinderdagverblijven en -opvang meegedeeld. Lood kan via de handen van kinderen in de mond en het lichaam komen. Het schaadt de gezondheid van het kind. Het provinciale onderzoek werd al in 2018 aangekondigd. Destijds liet de gemeente al weten geen problemen te voorzien. In 2020 wordt op last van de provincie de grond van volkstuinen onderzocht op lood onderzocht. Aangezien binnen de gemeente alle volkstuinen reeds zijn onderzocht, zijn inzake lood geen problemen te verwachten, aldus Van Eekelen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter