Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

De laatste competitieronde voor de winterstop.

Forum Sport moet in zaterdag 1B aantreden bij de VV Brielle, de nummer 3 in de stand. De thuisploeg verzamelde 20 punten, doelsaldo 18-18. De equipe uit Voorburg staat nu tiende met zes punten minder en een negatief doelsaldo (21-23). Vorig weekeinde wonnen beide teams moeizaam. Brielle klopte Honselersdijk met 1-2, Forum Sport zegevierde tegen Nootdorp (1-0). Thuis moest Brielle dit seizoen alleen het loodje leggen tegen Neptunus-Schiebroek en Poortugaal, de nummers 2 en 1 in de stand. Forum Sport daarentegen pakte maar vier punten op vreemde bodem. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting in 2-1 voor Brielle. Aftrap: 14.30 uur.

SEV gaat in de vierde klasse zaterdagvoetbal op bezoek bij de nog ongeslagen koploper Semper Altius uit Rijswijk. De groenwitten uit Leidschendam staan zelf op een vijfde stek. De verschillen tussen beide teams zijn desondanks markant. Zo heeft Semper Altius niet alleen zes punten meer, het doelsaldo is ook veel beter: 27-10 om 27-25. Daar waar de thuisploeg dus nog niet verloor in deze competitie, ging SEV al drie maal onderuit. Vorig weekeinde wonnen beide teams overigens nipt. Semper Altius met 2-3 bij Haagse Hout, SEV met 2-1 op eigen veld tegen KSD Marine. Aftrap: 15.00 uur.

RKAVV ontvangt op zondag in de hoofdklasse A de RKVV Velsen. Deze ploeg promoveerde uit de eerste klasse West 1 en staat tot nu toe op een keurige tiende stek, vier plaatsen lager – en drie punten armer – dan de thuisploeg. Beide teams verloren deze competitie al vijf maal. Afgelopen weekeinde speelden de bezoekers niet. Het thuisduel tegen VV Hoogeveen werd afgelast. RKAVV won uit bij SJC met 0-3. Voor de RKVV Velsen spreekt dat men drie van de vijf tot nu toe gespeelde uitwedstrijden in winst om kon zetten. Aftrap: 14.30 uur.

De VV Wilhelmus mag op sportpark Westvliet de nummer 2 in de stand van de zondag tweede klasse C, HVV uit Den Haag, ontvangen. HVV verloor dit seizoen nog geen wedstrijd en pakte in laatste vijf duels dertien punten. De thuisploeg staat momenteel achtste na een serie van drie zeges die vorig weekeinde werd onderbroken door een nederlaag bij HVV Laakkwartier (3-1). Met die verliespartij erbij gingen de Voorburgers al voor de vijfde maal als verliezer van het veld, deze voetbaljaargang. Het doelsaldo staat nu op 13-18. Bij HVV is dat 31-14, na elf wedstrijden. Aftrap: 14.00 uur.

Stompwijk’92 mag in de derde klasse proberen weer eens drie punten te pakken na een serie van drie nederlagen en een troosteloos gelijk spel, vorig weekeinde bij het lager staande SEP (0-0). De Stompwijkers moeten dat thuis doen tegen Slikkerveer, de nummer drie in de stand. De bezoekers verloren dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd. In elf duels ging men pas één maal met 0 punten van het veld. Het doelsaldo is er ook naar: 31-13. Bij de thuisploeg (nu tiende) staan pas twee zeges in de boeken. In elf duels werd 18 keer gescoord. Men kreeg echter ook 18 tegengoals te verwerken. Op eigen veld ging Stompwijk’92 alleen – heel schlemielig – onderuit tegen koploper Full Speed (1-2). Aftrap: 14.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter