Op De Tol word een nieuwe school gebouwd die twee keer zo groot word als de oude. Achter de Venestraat komt een appartementen complex en een parkeerplaats. De flats aan De Tol mogen voor een groot deel alleen nog verhuurd worden aan huishoudens van minimaal 3 personen (geldt voor nieuwe huurders). En er zijn plannen voor woningbouw aan de Star.

Door deze veranderingen zal er veel meer (auto)verkeer bij komen in een gebied waar het al regelmatig vast staat, met name in de spits en als de brug open gaat.

De extra brug over de Vliet komt er niet en andere mogelijkheden om de uitvalswegen van dit gebied te verbeteren zijn er niet. Het nieuwe verkeer zal voor een groot deel over de rotonde bij De Tol zijn weg moeten vinden. Bewoners van met name het gebied rond het Hert, De Tol, Venestraat, zullen straks vaker vast staan. Het zal op gezette tijden aanschuiven worden bij deze rotonde, en in de Nieuwstraat.

De gemeente kijkt, terecht, met een scheef ook naar de ontwikkelingen in de Binckhorst. Hoe gaan de woningen die daar gebouwd worden de leefbaarheid in het aangrenzende Voorburg beïnvloeden? Misschien doet de gemeente er goed aan om ook eens te kijken hoe de eigen plannen de leefbaarheid in Leidschendam-Zuid beïnvloeden. De bewoners komen hier letterlijk steeds verder in het nauw.

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter