Nieuws
Den Haag: lagere snelheid op snelwegen

Den Haag wil dat de maximum snelheid op de A4, A12 en A13 omlaag gaat. Dit om de luchtvervuiling en geluidoverlast door het verkeer te beperken. Een en ander blijkt uit het nieuwe coalitieakkoord dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA hebben gesloten voor de periode tot 2023.

Eerder bepleitte de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg al een verlaging van de maximum snelheid op de A4 en A12. Rijkswaterstaat, daarin gesteund door minister Cora van Nieuwenhuizen wees dat echter af.

In het Haagse coalitieakkoord staat verder dat de Hofstad geen ruimte heeft voor een helikopterhaven. Er liggen al jaren plannen voor zo’n start- en landingsplaats in de zuidoost kom van het Prins Clausplein, onder de rook van Voorburg. De gemeenteraad in Leidschendam-Voorburg heeft zich ook tegen dat project uitgesproken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter