Mening
U zegt het maar: Geen afvalbeleid

Normaal ben ik geen klager of iemand die ingezonden brieven stuurt met zijn mening. Maar ik erger mij mateloos aan het afvalbeleid van het huidige college van burgemeester en wethouders. Of liever gezegd aan het ontbreken van enige vorm van beleid. In plaats van een heldere lijn uit te zetten over verdere afvalscheiding, besloot dit college om iedere week het restafval op te gaan halen (in plaats van om de week zoals het was). Kosten een slordige € 500.000,- per jaar ! Iedere week half lege containers restafval inzamelen voor veel geld, terwijl dit totaal onnodig zou zijn bij een goed beleid omtrent verdere afvalscheiding.

Nog irritanter is dat er in november 2019 een brief werd ontvangen van dit college met het verzoek om mee te denken over de vraag hoe het Leidschendam-Voorburg per 2020 kan gaan voldoen aan de landelijke wetgeving dat 75% van het afval moet worden gescheiden. Dus 2 maanden voordat die landelijke wetgeving ingevoerd wordt, schiet dit college pas wakker. Onvoorstelbaar! Terwijl andere gemeenten al een paar jaar geleden zijn begonnen met een beleid voor deze (al jaren geleden aangekondigde) regelgeving, moet dit college nog beginnen. ‘Een goed milieu begint bij jezelf’, geldt blijkbaar alleen voor de inwoners van deze gemeente, maar niet voor dit college.

(Naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter