Nieuws
‘De Haagse streken van Vincent van Gogh’ met plaatselijk tintje
Onder veel belangstelling is het boek ‘De Haagse streken van Vincent van Gogh’ (NL) in het Buitenmuseum Den Haag gepresenteerd. Het boek is uitgegeven door Hofcultuur ter ere van 150 jaar Van Gogh in Den Haag. Brieven, kunstwerken en locaties worden in het boek met elkaar verbonden. Met het boek in de hand In kan men Van Gogh in Den Haag en haar directe omgeving op de voet volgen. Wat de lancering extra bijzonder maakte, is dat twee achterkleindochters van Theo van Gogh (Vincent’s broer) de eerste exemplaren in ontvangst namen.  
Na een speech door Bart Carpentier Alting, bestuurslid van de Vincent van Gogh Experience en directeur van recreatiegebied Vlietland werd door de auteur Wimmie Hofstra het eerste exemplaar overhandigd. Ook wethouder Astrid van Eekelen was bij de lancering aanwezig. De streken van Van Gogh zijn op drieërlei wijze te interpreteren. Ook in Leidschendam-Voorburg heeft hij de nodige voetstappen gezet. Johan van Gogh, de kleinzoon van Vincents broer Theo, schreef het voorwoord in dit boek en beveelt het boek van harte aan.
Wimmie Hofstra: ,,Dit boek brengt een ode aan de 6 jaar dat Van Gogh in Den Haag werkte en woonde. U zwerft door de stad en haar omgeving, zoals Van Gogh dat 150 jaar geleden ook heeft gedaan. Nergens in zijn volwassen leven woonde en werkte hij langer dan in Den Haag (1869-1873 en 1881-1883). Van Gogh is Den Haag en haar kunstenaars schatplichtig voor zijn artistieke en culturele ontwikkeling. Geen enkele kunstenaar geeft het schrijnende standsverschil, de industrialisatie en uitbreiding van de stad zo treffend weer. Inspiratie vond hij niet alleen in de stad, maar ook in Scheveningen en de landelijke omgeving van Rijswijk, Voorburg en Leidschendam.”
De Haagse streken van Vincent van Gogh, Auteur: Feikje Wimmie Hofstra Prijs: 29,50 euro. Te bestellen en te koop in diverse boekwinkels en online:  https://hofcultuur.nl; https://vincentvangoghexperience.com (foto PR)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter