Nieuws
Samenscholingsverbod een feit

Burgemeester Klaas Tigelaar heeft na overleg met de politie een samenscholingsverbod afgekondigd voor het gebied tussen Oude Trambaan, Rijnlandstraat/Maalderijstraat, Vliet, Van Ravesteijnkade/Plaspoelkader in Leidschendam. Er zijn inmiddels borden geplaatst. De politie zal er actief optreden tegen mensen die zich er niet aan houden. Zij worden opgepakt.

Het verbod is een reactie op de rellen die zich rond het weekeinde van 7 en 8 december voordeden. De burgemeester hintte al op het Samenscholingsverbod in een vergadering van de gemeenteraad op 10 december. Er is ook overleg over geweest met omwonenden en ondernemers.

Naar aanleiding van de rellen hebben 65 jongeren, dan wel hun ouders, een brief van de burgemeester ontvangen. Daar zijn ook jongeren bij uit Den Haag, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Voorschoten en Zoetermeer. Als één van hen de komende tijd wordt aangehouden volgt een gebiedsverbod dan wel een verbod zich op een bepaalde plek op te houden. Voor een drietal jongeren wordt zo’n maatregel nu al overwogen.

De politie heeft bij de rellende jongeren zwaar en illegaal vuurwerk in beslag genomen. Men verwacht daar de komende tijd nog vaker in te slagen. Betrokkenen krijgen een proces-verbaal.

De sociale media waarop de jongeren zich bewegen en waarop afspraken worden gemaakt om te gaan ‘rellen’ in Leidschendam-Voorburg worden scherp in de gaten gehouden. Dat heeft er onder meer toe geleid dat politie, ME en jongerenwerkers op 11 december op het President Kennedyplein in Leidschendam waren. Ook daar wilden jongeren zich om 20.00 uur verzamelen om te gaan rellen. Er waren wel veel jongeren maar het bleef rustig.

Voorafgaand aan de actie waren wijkagenten al langs geweest bij ouders van ‘bekende’ jongeren, hadden handhavers rond het plein al losse stenen en stukken hout weggehaald en waren scholen en kerken in de buurt al gewaarschuwd geen activiteiten te ondernemen op die avond.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter