Nieuws
Sfeervolle klanken in de Oude Kerk

Na een zeer sfeervol muziekprogramma met het koor van de Sint Maartensschool onder leiding van Kees Sijbrandij en het koor van de Lusthofschool met het Dickens orkest van Sint Caecilia was er voor de derde keer aansluitend een door het Huygens Festival georganiseerd concert in de Oude Kerk van Voorburg. Allereerst werd het Marianne orgel bespeeld door Maciej Wierzcholowski met onder meer de door prinses Marianne gecomponeerde marsen. Maciej sloot zijn concert af op de vleugel met het Impromptu in F majeur van de Poolse componist Ignacy Paderewki. Het international koor (ASH) dat repeteert in de Amerikaanse school in Wassenaar bracht vervolgens onder leiding van Liat Alkan Heymann een prachtig divers programma van klassiek tot swingende kerstliederen. Als afsluiting speelde Gerda Peters kerst melodieën op het carillon die dankzij de nieuwe geluidsinstallatie ook in de kerk te horen waren. (foto Barbara Koppe)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter