Nieuws
Vanavond beker, EHC heeft de koplopers weer in zicht

In een aantrekkelijke wedstrijd versloegen de EHC-mannen eenvoudig het laaggeplaatste Oliveo uit Pijnacker met 32-14. EHC staat na een aantal overwinningen steviger op de vierde plaats in de Eerste Divisie en heeft de koplopers weer in zicht. EHC begon ijzersterk aan de wedstrijd. De aanvallen werden op hoge snelheid uitgevoerd en de ene aanval was nog mooier dan de ander. Het tempo was hoog en Oliveo werd aan alle kanten voorbijgelopen.

In een mum van tijd stond het 8-1 voor EHC en was de eerste time-out een feit. Dat was een breekpunt want ineens stokte de aanvalsmachine van EHC; zeker 8 goede kansen van EHC werden om zeep geholpen, al moet gezegd dat de keeper van Oliveo een aantal heel mooie reddingen had. Oliveo kroop hierdoor weer dichterbij tot 8-5. Daarna besloot coach André van den Bosch van EHC in te grijpen met een time-out. Hierna begon het aanvallend weer te lopen, Oliveo kwam er niet meer door en wist bijna uitsluitend uit strafworpen te scoren. Met goed spel liep EHC uit naar een beslissende 14-7 ruststand.

EHC breidde de voorsprong gedurende een geconcentreerd gespeelde tweede helft gestaag uit. Youri Verschut – die ook al een goede eerste helft speelde – ontpopte zich als ‘man of the match’ met een aantal mooie doelpunten en een 100% score op strafworpen. Uiteindelijk maakte hij 8 punten. Hoogtepunt was de dertigste treffer van EHC; een vliegertje van Wessel de Rijk na een prachtige pass van Djimmy Nolet. Eindstand 32-14.

Na de wedstrijd was er tevredenheid in het EHC-kamp. Youri Verschut: ‘Vandaag speelden we een lekkere pot, op een korte periode na waarin Oliveo dichterbij kwam. Het ging een stuk beter dan vorige week toen we maar net wonnen van DWS. Dat snelle spel uit de eerste minuten, toen we al heel snel op 8-1 stonden past goed bij ons en dat moeten we volhouden.’ En over zijn eigen spel: ‘De ballen gingen er lekker in vandaag, ik ben blij dat ik belangrijk was.’

Vandaag, dinsdag 17 december,  vervolgt EHC het tot nu toe verrassend sterke seizoen met een uitwedstrijd tegen DIOS in de 2de ronde van het bekertoernooi. Op zaterdag 21 december volgt voor EHC dan alweer de laatste wedstrijd in dit kalenderjaar, uit tegen Yourlease/Eemland.

Uitslag: EHC – Oliveo: 32-14 (14-7 bij rust)

Doelpunten EHC: Youri Verschut (8), Jermaine Taco (4), Tim Lammers (4), Dimmy Nolet (3), Pim Hessing (3), Wessel de Rijk (3), Lennart Oorburg (2), Jury van Vliet (2), Jobbe Heidt (1), Bart Vinkesteijn (1), Xaveer Obbens (1). (Verslag Rik Hessing, foto’s Don Wubben)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter